Medam Turizm - Lor Dolması
64

Lor Dolması

16 Mayıs 2018, 17:09 A.K.E

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıkça tüketilen ve sevilen bir öğündür. Özellikle Erzurum,Gümüşhane ve Bayburt'da yapılır.

Lor dolmasının özelliği adından da anlaşılabileceği gibi lor peynirinin kullanılmasıdır. Pazı yapraklarına, hazırlanan lor, pilavlık bulgur, soğan gibi malzemelerin koyulmasıyla yapılır üzerine tereyağı gezdirilmesi dolmaya ayrı bir tat katar ve fırında pişirilir. Servis yoğurtlu soslarla yapılır.

Erzurum'da denemeniz önerilir.

Ek bilgi: Lor peyniri besleyici değeri en yüksek olan bol miktarda kalsiyum ve protein barındıran bir yiyecektir. :)

Medam Gurme Turları kapsamında bu eşsiz lezzeti tadacağınız duraklara uğruyoruz.. Afiyet olsun.. :)